Карелиански пай

Карелиански пай

 

Продукти:
тесто: 1 ч.ч. вода, 2 ч.ч. брашно от ръж, 1 ч.ч. бяло брашно, 1 ч.л. сол
пълнеж от ориз: 1 ч.ч. ориз, 1 л мляко, 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 2 яйца
пълнеж от яйца: 4 твърдо сварени яйца, 100 г масло, ½ ч.л. сол
масло, мляко
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата и оризът да заврят.
2. След като водата се изпари, добавете млякото и солта.
3. След като оризът се свари, оставете да изстине и тогава добавете яйцата.
4. Размесете брашното с водата и солта, докато не стане на тесто.
5. Разточете тестото и го нарежете на 10-15 малки парчета.
6. След това размесете всяко едно парче на топка и го разточете отново. Оформете чашки.
7. Напълнете чашките с приготвения ориз и ги затворете, като съберете краищата им.
8. Изпечете 10-15 минути на 250 °С.
9. Загрейте малко мляко и сложете маслото да се разтопи.
10. Когато пайовете са готови ги потопете в млякото и маслото.
11. Намачкайте сварените яйца, маслото и солта и покрийте пайовете с получената смес.




{START_COUNTER}