Начало За нас Реклама Контакти

Kalakasvisvuoka, или треска със зеленчуци по финландски

Снимка за Kalakasvisvuoka, или треска със зеленчуци по финландски
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Филолозите твърдят, че финският, унгарският и прабългарският са от една и съща фамилия езици. Ако поровите в родовата си памет, може и да успеете да произнесете името на това ястие. Ако ли пък не, просто му се насладете!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г филе от треска
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. сол
  • ½ к. л. черен пипер
  • 2  средни моркова, настъргани на едро ренде
  • 1 стрък целина, нарязана на ситно
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 3 филии хляб, без кората
  • 100 мл  стопено масло
  • ½ ч. л. салвия
  • ½ ч. л. мащерка
  • 2 с. л. галета
  • 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • ½ ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се нарязва на порции и се подрежда плътно една до друга в тавичка. Хлябът се нарязва на дребни кубчета.

  2. 2.

    Рибата се поръсва с лимоновия сок, солта и пипера.

  3. 3.

    Смесват се морковите, целината, лукът, хлебните кубчета, маслото, салвията, мащерката и малко сол. Всичко се разпределя върху рибата.

  4. 4.

    Разбъркват се галетата, червеният пипер и магданозът. Поръсват се най-отгоре.

  5. 5.

    Ястието се пече около 30 мин. на 180°С.


Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари