Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Финландски морковени хлебчета

Финландски морковени хлебчета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Финландски морковени хлебчета1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг Грахам
  • моркови - 1 и 1/2 кг
  • прясно мляко - 200 мл
  • меласа - 100 мл или сироп от сладко)
  • масло - 100 г разтопено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват, сваряват се в малко вода на слаб огън, смачкват се на пюре и се оставят да изстинат.

Морковеното пюре се смесва с млякото, меласата, разтопеното масло и сол на вкус.

Добавя се брашното и се замесва тесто, от което се оформят 20 малки питки с дебелина около 1 пръст.

Питките се нареждат в тава, намазана с маргарин (не с масло, защото бързо прегаря), набождат се с вилица и се изпичат в предварително загрята фурна при 250°С до готовност.

Поднасят се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: